Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.05.2007 21:08 - Поезия на Българския Месианизъм
Автор: balkana Категория: Изкуство   
Прочетен: 522 Коментари: 0 Гласове:
0



Поезия на Българския Месианизъм 

статия от Нина Миндова

 

Добре дошли в оазиса на Модерното и живо Християнско слово! Вие всички

независимо от възрастта сте хора, които обичате интересните и забавни преживявания.

С часове понякога гледате предавания по телевизията, стоите пред компютъра и разглеждате различни страници в различни области. Искате да се докоснете до всеки звук, вкус, цвят и да се насладите на живота. Най-много обичате модерните неща – новите чанти, прически, рокли и коли. Всяко нововъведение ви привлича и вие искате да изпреварите другите. Да сте напредничави, успяващи, модерни е вашата мечта и цел и вие чудесно я постигате. Обичате коктейли, слънце, хубава музика, забавни уикенди!

Ако е така тогава тази страница определено е за вас. Вие току що разбрахте за най-новата придобивка в Българската поезия. Невероятна, изненадваща, красива, привлекателна, поезията  минава по световния подиум. Да отстъпим място на госпожица Поезия. Нещо ново! Изключително! Непознато досега! Разтърсващо земята като небостъргач, мощно като подводница, като полет със самолет! Откритие от световна  величина. Не на посредствените и остарели текстове! Да на оригиналния и превъзходен вкус на Новата  и Изключителна Поезия на Българския Месианизъм!

Всички критици са стреснати, всички автори са шокирани! Възможно ли е малка България да преживее такова откритие, което да обърне всички представи за писане.

Шаблонът е изплашен и бяга от появата на Невероятното откритие. Гордея се, че малката ни страна България стана арена за появата на супер шедьоврите на Съвременната Класика, за Манифеста на Месианизма.  Не на пошлостта на цинизма в литературата! След Вазов, Шекспир и Пушкин се появява авторката, която успя да създаде най-уникалната и оригинална поезия, вдъхната от Святия дух.  Наред до руския

и полския Месианизъм се нарежда Българския Месианизъм, чийто автор е Нина Мирославова Миндова. Изключително ерудиран човек, който има две образования и има поглед върху световната литература. Не веднъж е печелила конкурси  и е позната на българската публика. Като Шекспир тя хвърли своето копие, за да промени хода на световната история на литературата. Всички звезди трябва да отстъпят място в алеята на славата на това откритие за Месианизма.

„Най-големият и уникален творец е Бог, който дава способности  и Той е   геният , Той е този, който стои зад всички открития” – заяви Нина Миндова.

Новата поезия е изследване и познание на известни цивилизации и люлки на култура. Особено е присъствието на Гръцката митология, Руското приказно начало, Ренесанса, Западноевропейската  литература, Българската народна песен, Еврейската литература. Обхващат се термини от Астрономията, Философията, Музиката, Биологията, Народното творчество. Тематичното разнообразие варира от любовната лирика, библейските стихове и поеми, социалните рефрени, пейзажната лирика. Жанровите форми са различни – стихове, поеми, стан си , сонети. Изобразителните художествени похвати са многобройни – сравнения, метафори, инверсии.

Това е най-новата и най-модерна досега литература! Убедете се сами! Националните типично български Фолклорни представи и празници също присъстват! Това са най-енциклопедичните книги, които някога сте чели, с невероятен емоционален и авантюристичен вкус. Бъдете от Тропика до Екватора с книгите на  Нина Миндова! Изненадайте любимия човек! Изключително преживяване.

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                 

  

 

 

 

 



Тагове:   Месианизъм,


Гласувай:
0



Следващ постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: balkana
Категория: Изкуство
Прочетен: 17673
Постинги: 8
Коментари: 1
Гласове: 27
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031